algemene-voorwaarden

Algemene voorwaarden

productinformatie
Beton Betonproducten worden gemaakt door vermenging van zand, grind, cement en water. Bij beton kan cement een chemische reactie aangaan met water, zet zich op het betonoppervlak af als witte uitslag   (kalkuitbloeiing).  Dit verschijnsel hoort bij  de productie van beton en verdwijnt vanzelf door het weer of door slijtage.  Kalkuitbloeiing wordt niet als klacht geaccepteerd.

Natuursteen Kleur Natuursteen is een natuurprodukt, de kleur hangt af van de plaats in de groeve waar deze tegels op dat moment worden gerealiseerd hierdoor is het mogelijk dat er een klein verschil in kleur en structuur bestaat tov onze monster tegels op onze presentatietuin. eventuele afwijkingen kunnen dan ook niet als klacht geaccepteerd worden.
Natuursteen is niet altijd kleurvast. In het algemeen worden de meeste kalkhoudende soorten zoals o.a. desert black, natural black, hardsteen, marmer, travertin, yellow dolomiet buiten onder invloed van het UV-licht fletser van kleur. Van de zwarte soorten blijft alleen basalt, graniet black en mustang op kleur.

Natuursteen Marmer Bij marmer, hardsteen, gres en kalksteen soorten, welke glanzend zijn gezoet, zal deze glans buiten verdwijnen na enige tijd. Bij graniet en basalt soorten zal deze glans nagenoeg gelijk blijven.

Natuursteen Leisteen Bij o.a. zwarte leisteen tegels is er altijd kans dat enkele tegels onder invloed van ertsinsluiting tussen de leisteen lagen kunnen gaan oxideren. Enkele soorten waarbij dat kan gebeuren zijn bijvoorbeeld mongoolse lei black, natural black, autumn grey en in zeer geringe mate mustang. (Dit is dan meestal PYRIET). Ook kunnen er witte kalkvlekken op voor komen.

Natuursteen Graniet Graniet tegels zijn zeer sterk zuigende soorten. Deze zullen doordat ze vocht opnemen kringen vertonen van vocht als ze droog zijn. Dit kan enkele jaren duren totdat ze helemaal verzadigd zijn. Door deze tegels in grof zand of split 1/4mm te leggen word de vocht opname beperkt.

Natuursteen Vlambanen Tegels met een gevlamd oppervlak hebben altijd vlambanen in het bewerkte oppervlak zitten. Ook kan het incidenteel voor komen dat er nog enkele zaagsneden zichtbaar zijn (en haarscheuren t.g.v. verwarmen).

Natuursteen Haarscheurtjes Natuursteen tegels kunnen altijd haarscheurtjes bevatten. Deze komen o.a. voor in Vietnamees, Chinees, Belgisch hardsteen, Chinees basalt en graniet gevlamd. Dit is inherent aan de steensoort.

Natuursteen Hand geschuurd De meeste tegelsoorten komen uit Azië. De bewerking van het oppervlak gebeurt daar bijna altijd handmatig. Dat betekent dat bij tegels vermeld met handgezoet altijd lichtere of donkerdere vlekken kunnen voorkomen. Deze plaatsen zullen buiten na enige tijd dezelfde kleur worden. Dit komt o.a. voor bij Chinees hardsteen. Dit komt omdat de tegels met water geschuurd worden met de hand en hierdoor niet zichtbaar is of een bepaalde plaats meer of minder bewerkt is. Deze eigenschap wordt niet als klacht geaccepteerd.

Natuursteen Travertin Travertin tegels nooit verwerken in beton of stabilisatie. Alleen verwerken in zuiver split 1/3 of 2/5. Bij verwerken in zand zullen de poriën vol water blijven staan en als gevolg van vorst zullen de tegels dan kapotvriezen.

Natuursteen Leisteen Bij leisteen tegels met gezaagde kanten komt het vaak voor dat de hoeken geen 90º zijn. Dit komt vooral voor bij de ruwere leisteen soorten en kalksteen uit India en China. Dit dient te worden geaccepteerd.

Natuursteen Beschadigingen Bij Chinees hardsteen strak of met facet, desert black en natural black komt het vaak voor dat er aan de zijkant kleine stukjes of lichte beschadigingen zijn. Dit is inherent aan de hardheid van het gesteente en dient enigerlei  te worden geaccepteerd. Voor zover mogelijk gebruik deze tegels voor te verzagen.
Bij leisteen soorten is het mogelijk dat na een vorstperiode schilfers los springen uit het oppervlak. Dit is een eigenschap van leisteen en dient te worden geaccepteerd. Dit geldt ook voor diverse flagstones.

Natuursteen Krassen Tegels met een geschuurd, gepolijst en gezoet oppervlak zijn gevoelig voor krasvorming. Omdat bij het gebruik in de tuin vaak stenen onder de schoenzolen zitten en hierdoor beschadigingen in de vorm van krassen kunnen ontstaan. Met uitzondering van Graniet G301 en G684 deze zijn uitermate hard.

Split & Grind Grind/split is bijna nooit gewassen. Dit betekent dat bij levering altijd fijnstof erop zit. In regenperiodes kan dit meer zijn. Dit verdwijnt door regenbuien die hieroverheen gaan. Dit dient te worden geaccepteerd.
De maat is altijd een indicatie. Verschillen in boven- en ondermaat is altijd mogelijk. Dit geldt voor zowel de grind/split als keien.

Bloembakken Aarde nooit rechtstreeks in bloembak aanbrengen. Altijd eerst even een vorstgrens maken van noppenfolie ter voorkoming van kapot vriezen. Of werken met een binnenpot. Bij vorst de bloembakken “vorstvrij” plaatsen!! ( i.v.m. Vorstschade)

verwerken Beton Krijgt u meerdere pakketten tegels of stenen gelijktijdig geleverd, meng deze dan door elkaar. Haal de stenen van boven naar beneden van de pallet, dus niet laag voor laag. Er ontstaat zo een optimaal kleurbeeld ondanks de eventuele geringe kleurverschillen. Verwerkte stenen/tegels worden niet meer als klacht geaccepteerd.
Natuursteen Voor het verwerken van de tegels altijd de partij vooraf keuren,verwerkte tegels worden niet meer als klacht geaccepteerd. Tegels uit diverse kisten of pallets altijd gemengd verwerken. Omdat natuursteen tegels eenmaal van nature een afwijking in kleur kunnen hebben, is het noodzakelijk de tegels te mengen voor een harmonieuze verdeling van kleuren en schakeringen. Iedere tegel is uniek. Met het goed en nauwkeurig verdelen krijgt men het beste resultaat. Eventuele klachten door niet goed mengen worden dan ook niet in behandeling genomen.
Bij verwerking van natuursteen altijd gebruik maken van zachte gummihamers om te voorkomen dat tegels breken of grote haarscheuren krijgen tijdens het leggen.

Levering
De aangekochte materialen worden met een vrachtauto geleverd, wij komen alleen daar waar deze auto redelijkerwijs kan komen dit ter beoordeling van de chauffeur  Burggraaf BV  lost de materialen  naast de vrachtauto eventueele losgestorte materialen worden gekiept of kunnen in overleg uit de auto geknepen worden (denk hierbij aan zand, grond en grind). Bestelde goederen kunnen 48 uur voor aflevering niet meer worden gewijzigd.

Afname van onvolledige pakken/pallets
Bij afname van onvolledige pakketen die speciaal voor u besteld zijn bij de fabriek worden er afpas kosten berkend van €15,- excl BTW.

Retour goederen
Gekochte materialen worden door ons niet retour gehaald of omgeruild. Wel kunt u goederen die wij op voorraad hebben terugbrengen of omruilen.  Hierbij dient u altijd de afleveringsbon mee te brengen. Goederen die wij speciaal voor u besteld hebben  nemen wij niet retour.

Schade
Controleer uw aankopen altijd voor verwerking. Mochten er beschadigingen zijn dan dient u dit meteen te melden zodat deze, als de klacht gegrond is omgeruild kunnen worden. Hierbij willen wij altijd de beschadigde materialen terug hebben. Materialen die eenmaal zijn verwerkt, zijn als zodanig geaccepteerd en kunnen achteraf nooit een reden tot klacht zijn.

Breuk
Bij natuursteen, eigen risico breuk 2% , Breuk claim melden binnen 48 uur na levering. Schade meldingen over producten die al verwerkt zijn worden niet meer in in behandeling genomen. Verwerken staat gelijk aan accepteren van de producten.

Maat afwijking
Bij natuursteen tegels is er een toegestane maat vastheid tolerantie van 2%. In de praktijk betekent dit bij een tegel dikte van 3 cm,  -/- 2 mm 2,8 dik cm en +/+ 2mm 3,2 cm dik.

Prijsaanduidingen

Kennelijke vergissingen of fouten betreft prijsaanduiding in het aanbod binden de ondernemer niet.

Betaling
Bestelde goederen moeten voor levering aan Burggraaf BV betaald zijn, of contant aan de chauffeur bij aflevering.

Eigendom
Goederen blijven eigendom van Burggraaf BV, tot het moment dat het volledige overeengekomen bedrag is betaald.

Overmacht
Indien door overmacht de goederen niet op tijd kunnen worden geleverd,  kunnen hier nooit rechten of schadeclaims uit ontstaan.

Aanbiedingen
Aanbiedingen van Burggraaf BV gelden niet automatisch voor nabestellingen