Gebakken Klinkers

Gebakken klinkers zijn de ideale verharding met zeer duurzame en circulaire eigenschappen. Vandersanden heeft een uitgebreid gamma aan gebakken klinkers voor bestrating van tuinen, paden, terrassen, maar ook straten, pleinen, parkeerplaatsen en trottoirs. Ontdek de vele mogelijkheden met klinkers!

Een tuin om in weg te dromen 

Je eerste kop koffie in de ochtendzon, buiten op het terras. De kinderen die ravotten in de tuin. Languit genieten in de loungebank na een drukke dag op het werk. Zomaar wat momenten die je kunt beleven in een tuin waarin je eindeloos weg kunt dromen. Maar een tuin veranderen of aanleggen is niet altijd eenvoudig. We helpen je graag op weg met inspiratie en handige informatie. Of je nu droomt van moderne, klassieke of landelijke tuinen, met de gebakken sierbestrating van Vandersanden maak je er altijd iets persoonlijks van. 

Voordelen van klinkers 

Gebakken klinkers van Vandersanden zijn duurzaam en brengen enorm veel sfeer. Andere voordelen zijn: 

  • warme en hoogwaardige uitstraling
  • creatieve ontwerpvrijheid
  • lange levensduur van gemiddeld 135 jaar
  • kleurecht
  • milieuvriendelijk – zeer gunstige MKI score
  • onderhoudsvriendelijk
  • eenvoudig op te pakken en vele malen herbruikbaar
  • gemaakt van de hernieuwbare grondstof rivierklei
  • service en advies op maat 

Wist u dat gebakken klinkers een levensduur hebben van maar liefst 135 jaar of meer? Een klinker van gebakken klei is bovendien opgewassen tegen extreme temperaturen, slijtage en agressieve stoffen. 

Klinkers zijn duurzaam 
en gaan lang mee

Gebakken klinkers zijn, in tegenstelling tot beton, vrij van kleurstoffen of toplagen. De natuurlijke kleur wordt namelijk verkregen door het combineren van verschillende soorten klei, mineralen en zand. Ze zijn daardoor kleurvast. Weersomstandigheden, en andere externe factoren hebben geen invloed op de kleur van de klinkers. In tegendeel: gebakken bestrating is een materiaal dat mooi oud wordt. En het is onderzocht dat gebakken klinkers tot ca. 90% worden hergebruikt, geheel passend binnen de circulaire economie.   

Robuust, authentiek en duurzaam

Een openbare ruimte die net dat beetje anders en ook extra duurzaam is. Een omgeving die mensen een speciaal gevoel geeft, omdat de straten en pleinen iets authentieks hebben en rust en eigenheid uitstralen. Dit soort mooie ambities past perfect bij de unieke Linge®-serie, de grootformaat klinkers van Vandersanden. Doordat deze klinkers groter zijn dan de bekende standaardformaten, wordt het straatbeeld robuuster en ontstaat er meer rust. Bovendien zorgt het Linge® formaat voor minder onderhoud: er zijn immers minder voegen. Last but not least zorgen de speciale eigenschappen van de klinkers voor extra duurzaamheid.